Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Giro én Tour te moeilijk? 'Dumoulin heeft er het niveau voor'

Aangepast
Tom Dumoulin ANP

Kan Tom Dumoulin na zijn tweede plaats in de Giro d'Italia meedoen om de eindzege in de Ronde van Frankrijk? Het is een vraag die veel wielerliefhebbers zichzelf stellen, nu duidelijk is dat de Limburger op 7 juli van start gaat in de Tour.

"Het is uitermate moeilijk om beide rondes te winnen," zegt NOS-analyticus Danny Nelissen, "maar Dumoulin en Chris Froome (de winnaar van de Giro red,) zijn de beste klassementsrenners van het moment. Natuurlijk hebben ze met Vincenzo Nibali, Nairo Quintana en Romain Bardet geduchte concurrenten, maar het zijn wel de mannen waar het om gaat in een koers van drie weken."

'Laat het hem maar proberen'

Nelissen geeft Dumoulin en Froome een goede kans op een hoge klassering. "Ze zijn van zo'n hoog niveau dat ze het aan moeten kunnen. Quintana verliest vaak veel tijd in de tijdritten en Nibali wil daar ook weleens moeite mee hebben. Laat Dumoulin het maar proberen."

Nelissen positief over de kansen van Dumoulin

Danny Nelissen in Langs de Lijn En Omstreken over de Tourdeelname van Tom Dumoulin.

Het WK voetbal komt als geroepen voor Dumoulin en Froome. Vanwege het toernooi begint de Tour een week later dan normaal. Dat betekent dat de renners niet vijf, maar zes weken kunnen bijkomen van de Ronde van Italië.

"Dat scheelt heel veel", zegt Nelissen. "Het zijn zeven dagen extra rust, je kan je zeven dagen langer voorbereiden met een hoogtestage."

Daarvoor gaat Dumoulin naar La Plagne in Frankrijk liet zijn ploeg weten. De Sunweb-renner rijdt de Tour voor het klassement, maar een echte doelstelling wordt door zijn ploeg echter niet geformuleerd. Nelissen: "Ze zijn er bij Sunweb goed in een slag om de arm te houden. Je hoort manager Iwan Spekenbrink en de trainers hetzelfde zeggen. Dat is goed afgesproken en zo kun je eigenlijk nooit iets fout doen."

Hij hoeft aan het begin niet helemaal top te zijn.

Danny Nelissen

Volgens Nelissen weet Sunweb ook precies wat voor vlees het in de kuip heeft met Dumoulin. "Ik denk dat ze de afgelopen jaren genoeg data verzameld hebben. Hij heeft de Tour al meer dan eens gereden en ze weten dat hij rustig begint. Dumoulin hoeft aan het begin ook niet helemaal top te zijn. Leven van dag tot dag, dat is het beste."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Helmantel: Dumoulin moe, maar niet over limiet

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Spekenbrink: we zien kansen, maar moeten niks

STER Reclame