Chris Froome ontvangt een wielerprijs uit handen van Bernard Hinault bij de parcourspresentatie van de Tour de France 2018
NOS WielrennenAangepast

Hinault haalt uit naar Froome: had nooit mogen starten in Giro

Wielerlegende Bernard Hinault heeft fel uitgehaald naar Giro-winnaar Chris Froome. Volgens Hinault mag Froome niet op gelijke hoogte gesteld worden met Eddy Merckx en hemzelf, de andere twee renners die de grote drie wielerrondes op rij wisten te winnen.

"Froome hoort niet in die lijst", liet Hinault weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Van mij had hij nooit mogen starten in de Giro. Froome heeft een positieve test afgelegd in de Vuelta en nadien bleek ook zijn B-staal positief, dus heeft hij doping gebruikt en moet hij geschorst worden. Waarom moeten wij zo lang wachten op een uitspraak? Met welk recht krijgt Froome zo veel tijd om een uitleg te vinden? Is het omdat Sky zo veel geld heeft?"

Hinault haalt hard uit naar Froome: een schandaal

Froome in de Tour? 'Echt een schandaal'

Inmiddels is duidelijk geworden dat de internationale wielerunie ook voor de start van de Tour de France nog geen uitspraak zal doen over het mogelijke dopinggebruik van Froome. De Sky-renner zal dus gewoon van start kunnen gaan op 7 juli.

Ook daar is vijfvoudig Tourwinnaar Hinault, die na zijn actieve loopbaan jarenlang verantwoordelijk was voor de podiumceremonies in de Tour, het niet mee eens.

"Heel spijtig", foetert Hinault. "Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport, want welk imago bezorgt hij het wielrennen op deze manier? Het is echt een schandaal. Dit moet stoppen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl