Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Groenewegen grijpt op Champs-Élysées zijn eerste etappezege

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen wint sprint op de Champs-Élysées
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dylan Groenewegen heeft op de Champs-Élysées zijn eerste Touretappe gewonnen. De Lotto-Jumbo-renner bleef André Greipel net voor in de slotrit van de Tour de France.

De 103 kilometer lange rit van Montgeron naar Parijs' beroemdste avenue stond traditioneel in het teken van champagne en het uitdelen en ontvangen van felicitaties. Geletruidrager Chris Froome toostte met zijn ploeggenoten op zijn vierde Touroverwinning.

Pas bij het opdraaien van de Champs-Élysées werd er serieus gekoerst. Negen renners sprongen weg en pakten zo'n twintig seconden op het peloton.

De uitslag van de 21 etappe NOS

Onder anderen Daryl Impey (Orica-Scott), Julien Vermote (QuickStep) en Sylvain Chavanel (Direct Energie) wilden het niet aan laten komen op een sprint en gingen ervandoor.

Op iets minder dan tien kilometer van de streep, in de voorlaatste van acht rondes over de Champs-Élysées, werd het negental ingerekend.

Dmitri Groezdev (Astana) en Zdenek Stybar (QuickStep) probeerden het in de laatste vijf kilometers nog, maar ook zij werden opgeslokt door het peloton waarna Groenewegen de sprint won.

De 24-jarige Amsterdammer kwam 250 meter van de eindstreep op kop en wist zijn concurrenten in een machtige sprint achter zich te laten. Het is de eerste Nederlandse zege op de Champs-Élysées sinds Jean-Paul van Poppel in 1988.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huldiging etappewinnaar Groenewegen op Champs-Élysées
De uitslag van de eenentwintigste etappe

STER Reclame