Annemiek van Vleuten gaat over de finish in Marseille
NOS WielrennenAangepast

IJzersterke Van Vleuten blijft jagers voor en wint La Course

Annemiek van Vleuten heeft de vierde editie van La Course gewonnen. Ze bleef in Marseille Elizabeth Deignan en Elisa Longo Borghini voor.

La Course bestond dit jaar voor het eerst uit twee delen. Van Vleuten was donderdag al de beste bij de beklimming van de Col d'Izoard en nam haar marge mee naar de achtervolgingskoers van 22,5 kilometer op zaterdag, waarop de beste negentien van de klim van start gingen.

Van Vleuten begon met 43 seconden voorsprong op de Britse Elizabeth Deignan, die bij de start besloot te wachten op de Italiaanse Elisa Longo Borghini en haar Amerikaanse ploeggenote Megan Guarnier. Het trio zette vol de achtervolging in, maar Van Vleuten hield de 'jagers' constant op ruim anderhalve minuut en zag de zege nooit in gevaar komen.

Sterker, op de streep had ze liefst 1.52 minuten voorsprong op Deignan, die eenvoudig afrekende met Longo Borghini in de sprint.

Stultiens en Ensing

De beste 19 rensters van de klimkoers van Briançon naar de top van de Col d'Izoard mochten deelnemen aan de achtervolgingsrace in Marseille. Behalve Van Vleuten kwamen ook Sabrina Stultiens en Janneke Ensing aan de start in Marseille.

Stultiens werd uiteindelijk dertiende op 5.09 minuten van Van Vleuten. Ensing eindigde vier seconden later als zestiende.

Van Vleuten blijft achtervolgers voor en wint La Course

Van Vleuten is de derde Nederlandse winnares van La Course, die sinds 2014 jaarlijks wordt verreden in de schaduw van de Tour de France. In 2014 won initiatiefneemster Marianne Vos de eerste editie van de wedstrijd op de Champs-Élysées. Een jaar later bleef Anna van der Breggen het peloton voor in Parijs.

Vorig jaar gingen de bloemen naar de Australische sprintster Chloé Hosking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl