Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Mollema: ik ben een Groninger met een Friese achtergrond

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Is Mollema nou Fries of Groninger? 'Ik voel me toch meer Groninger'

Is Bauke Mollema een Fries of een Groninger? Sinds jaar en dag wordt Mollema omschreven als Groninger, maar zijn Friese opa is het daar niet mee eens.

"Bauke heeft Friese voorvaderen", schreef Wim Bangma gisteren in het Friesch Dagblad. "Ik verwonder me erover dat de pers en ook Groningers hem steeds Groninger noemen. Misschien weten ze ook niet beter?"

Mollema zelf maakt een eind aan de onduidelijkheid. "Ik heb mezelf altijd meer Groninger gevoeld, dat weten de mensen wel."

De brief van opa Mollema NOS

Mollema is geboren in de stad Groningen, hij groeide op in Zuidhorn, maar omdat zijn voorouders uit Friesland komen vindt zijn opa dat Mollema een Fries is. "Iemand die een tijdje in China woont en daar een kind krijgt, is toch ook geen Chinees?"

Mollema kan er wel om lachen. "Ik vind alle reacties wel grappig, maar het maakt mij verder niet uit. Misschien ben ik wel een beetje van beide."

Bauke Mollema
@BaukeMollema
Het houdt de gemoederen kennelijk nogal bezig. Ben ik nu een Groninger of een Fries!? 😀😉
1 jaar geleden

STER Reclame