NOS WielrennenAangepast

Froome had gehoopt op een nóg grotere voorsprong

Froome: Urán is nu mijn grootste bedreiging

Chris Froome heeft zijn gele trui succesvol verdedigd in de Alpen, maar had stiekem gehoopt zijn voorsprong in de laatste bergrit te vergroten. "Het was mooier geweest om vandaag tijd te pakken, maar al met al ben ik tevreden. Ik pak vandaag twee seconden op Rigoberto Urán en ik denk dat hij mijn grootste tegenstander in de tijdrit is."

Froome begon de dag met 27 seconden op zowel Urán als Romain Bardet. De Fransman liep dankzij de bonificatieseconden vier seconden in, Urán verloor twee tellen.

Het algemeen klassement

Froome kon vandaag opnieuw terugvallen op een sterke ploeg. Michal Kwiatkowki en Mikel Nieve deden het zware werk op de Izoard en Mikel Landa werd voor de laatste kilometers bewaard. "Ik ben blij om in de finale nog zoveel ploeggenoten te hebben om de boel te controleren, de ploeg was fantastisch vandaag."

"We probeerden nog de kaart Landa te trekken, maar hij bleef niet weg. Daarna heb ik nog aangevallen, maar Urán wist het gat snel dicht te rijden."

Barguil wint op Izoard, Froome houdt gele trui

'In tijdrit kan van alles gebeuren'

De Brit van Team Sky houdt vol dat het nog geen gewonnen race is. "Urán en Bardet hebben een fantastische koers gereden. Bardet pakt op de streep nog bonificatieseconden waardoor het nog steeds spannend is." Met de tijdrit te gaan staat Froome in pole position voor zijn vierde Tourzege. "Als alles goed gaat, heb ik de grootste kans, maar er kan nog van alles gebeuren in de tijdrit."

Morgen gaat de Tour verder met een relatief vlakke rit richting Salon-de-Provence. De laatste test voor de klassementsrenners is de tijdrit van aankomende zaterdag. Rondom Marseille krijgen de renners de kans om tijdens de tijdrit van 22,5 kilometer nog een keer de gele trui aan te vallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl