NOS WielrennenAangepast

Barguil na tweede ritzege: ik leef in een droom

Barguil: heb na de Tour een paar dagen nodig om dit te beseffen

Warren Barguil kan haast niet stoppen met lachen na zijn tweede ritzege. Op de Izoard was hij iedereen te slim af en verzekerde hij zich van de winst van de bolletjestrui. "Ik leef in een droom. Ik heb na de Tour een paar dagen nodig om te beseffen hoe goed ik was."

Barguil reed weg uit de favorietengroep en haalde aanvaller Darwin Atapuma in de slotfase bij. "Op vijfhonderd meter wist ik dat het gat groot genoeg was, toen kon ik er al van genieten."

Eind april brak Barguil zijn bekken in de Ronde van Romandië. Achteraf kwam dat niet eens slecht uit, zegt hij. "Ik kon fris aan de Tour beginnen, dat heeft zeker een verschil gemaakt."

Ploegleider Visbeek: dit is fantastisch

Sunweb-ploegleider Aike Visbeek is trots als een pauw na de tweede ritzege van Warren Barguil. "We hebben tegen hem gezegd dat we hem hoog in het algemeen klassement wilden behouden. Als hij zich goed voelde, was er een scenario dat hij zelf kon aanvallen. Het beste scenario was dat hij voor de favorieten zou zitten en zijn eigen tempo kon rijden."

Dat deed het Franse talent in Duits-Nederlandse dienst. "Hij ging vroeg en kon een mooi gat slaan. Daarna kon hij mooi zijn eigen tempo rijden", aldus Visbeek.

Barguil wint op Izoard, Froome houdt gele trui

Voor Sunweb is het al de vierde ritzege, naast Barguil won ook Michael Matthews twee ritten. "We hebben er al een paar dagen aan mogen wennen", grapt de ploegleider.

"We zijn heel nuchter, maar dit is fantastisch! Ik ben onwijs trots op de hele ploeg en de verbetenheid waarmee Barguil in deze Tour kwam. Ook hoe hij zich in deze wedstrijd gevochten heeft is erg mooi."

Vertrekpunt voor de toekomst

"Als je kijkt wat hij heeft laten zien als belofte, is het gewoon een heel groot talent. Het is er alleen niet helemaal uitgekomen. Het was een goede zet om voor de etappezeges en het bergklassement te gaan, waardoor hij minder druk had en zelf zijn momenten kon kiezen. Dit is een mooi vertrekpunt voor een klassement in de toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl