Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Froome had niet verwacht dat Aru tijd zou verliezen

De voorlaatste bergrit van de Tour de France verliep voor geletruidrager Chris Froome geheel naar wens. Hij bleef uit de problemen en zag naaste belager Fabio Aru tijd verliezen. "Ik ben heel erg blij hoe de etappe verlopen is", zei de Brit na afloop.

"Ik had verwacht dat de klassementsrenners elkaar als schaduwen zouden achtervolgen. Mijn plan was de anderen te volgen en krachten te sparen met het oog op morgen."

Froome kwam in gezelschap van Rigoberto Uran en Romain Bardet boven op de Galibier, maar zag tot zijn verbazing dat Aru moest afhaken. "Dat hij tijd zou verliezen, had ik niet verwacht."

'Het is nog niet gedaan'

De Italiaan verloor ruim een halve minuut en verspeelde daarmee zijn tweede plaats in het klassement. Aru staat nu vierde op 53 seconden van Froome. Uran en Bardet hebben beiden 27 seconden achterstand en zijn de grootste concurrenten van de leider in het algemeen klassement.

Donderdag ligt de finish boven op de Col d'Izoard. "Dat is de laatste heel zware etappe van deze Tour. Ik denk dat het nog niet gedaan is."

Als Froome de etappe van donderdag goed doorkomt, kan hij zaterdag in de tijdrit de genadeklap uitdelen. "Ik geloof dat die route mij ligt. Als de verschillen blijven zoals ze nu zijn, zou ik daar erg blij mee zijn."

Froome overleeft eerste Alpenrit, Roglic wint etappe

STER reclame