De favorieten bij elkaar: Urán, Bardet, Froome en Aru
NOS Wielrennen

Aru duwt Froome in favorietenrol, Bardet kijkt uit naar de Alpen

Met drie renners binnen een halve minuut is Chris Froome nog lang niet zeker van zijn vierde Tourzege. Fabio Aru is in het klassement de voornaamste belager van de Brit. Slechts achttien seconden bedraagt zijn achterstand op Froome.

Toch bestempelt de Italiaan zonder enige aarzeling Froome als de uitgesproken favoriet. "Hij staat eerste in het klassement, de tijdrit is in zijn voordeel en hij heeft de sterkste ploeg. Ten opzichte van de concurrentie zit hij in de voordeligste positie."

De Astana-renner is benieuwd wat de Alpen met het klassement gaan doen. "We krijgen cols zoals we die in deze Tour nog niet hebben gehad. Ik geloof dat geen van ons weet hoe het zal gaan."

Voor Aru is Froome de favoriet om de Tour te winnen

Ook Romain Bardet, de nummer drie op 23 seconden van de klassementsleider, kijkt uit naar de bergritten van woensdag en donderdag. "Ik hoop mijn slag te slaan in de twee ritten in de Alpen. De ploeg draait goed, ik voel me goed en ben sterker dan in 2016", aldus de kopman van AG2R.

Bardet vermoedt dat de etappe van donderdag doorslaggevend zal zijn. "Ik denk dat de Tour beslist wordt op de Col d'Izoard." Dat Froome de voorbije dagen door Franse toeschouwers werd uitgejouwd, was voor Bardet reden excuses te maken aan de Brit. "Natuurlijk hopen ze dat ik win en niet hij, maar Chris is een kampioen en verdient dit niet."

Bakelants en Naesen over Bardet: supervriendelijk en superdankbaar

De Touruitzendingen van dinsdag

Tijd Programma Waar?
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Etappe 16: Le Puy-en-Velay - Romans-sur-Isère NPO 1 en NOS.nl
19.27 uur Tourjournaal NPO 3 en NOS.nl
21.26 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
Guy Clemens, Henk Lubberding en Thijs Zonneveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl