NOS WielrennenAangepast

Kwiatkowski moedigde Froome aan: rijden, Froomey, je hebt een gat!

Froome terug in het geel: dit is een grote verrassing

Sneller dan hij zelf had verwacht zit de gele trui weer om de schouders van Chris Froome. In de steile laatste meters in Rodez reed Froome klassementsleider Fabio Aru op 24 seconden, ruim voldoende om de zes seconden achterstand op de Italiaan goed te maken.

"Het is een grote verrassing. Voor deze etappe wisten we dat we misschien een paar seconden zouden kunnen pakken, maar 24 seconden had ik nooit verwacht. Dat is een heel groot gat."

'Gaan, Froomey, je hebt een gat!'

Michal Kwiatkowski hield Froome in de slotfase op de hoogte van de positie van Aru. "De laatste vijfhonderd meter bleef hij in de radio schreeuwen 'gaan, gaan, je hebt een gat!' Dat was geweldig om te horen."

Aru verliest geel aan Froome, Matthews pakt ritzege

"In deze Tour moet je voor elke seconde vechten", vervolgt Froome. "Het hielp dat we de finale al kenden van twee jaar geleden. Maar ik wil vooral mijn ploeggenoten bedanken. Zij hebben mij in de bochtige finale heel goed voorin gehouden. Zonder hun werk had ik het nooit zo goed kunnen doen."

Volgens Froome is er nog niks beslist. "Het staat nog steeds heel dicht bij elkaar. 24 seconden is de voorsprong die ik voor de etappe van donderdag had. Ik ben blij dat ik die tijd teruggewonnen heb, zeker omdat ik het donderdag zo moeilijk had. Ik ben blij dat we de controle terug hebben. Maar morgen wordt het zeker weer oorlog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl