NOS WielrennenAangepast

Groenewegen: derde worden is leuk, maar we willen meer

Niet eerder was Dylan Groenewegen zo dicht bij een etappezege in de Tour de France. Maar met zijn derde plek was hij niet tevreden. "Derde worden is leuk, maar we willen meer en dus blijven we het proberen", sprak hij direct na afloop.

Groenewegen moest in de laatste honderden meters van ver komen. "Ik kwam de laatste bocht als veertiende door, daar zat ik te ver... Daarna kon ik gelijk sprinten en werd ik derde. Maar het was weer een chaos, zoals in elke sprint. Geen enkele ploeg deed het perfect."

Sunweb-renner Ramon Sinkeldam baalt van de dertiende plaats van Michael Matthews, die daarmee een hoop punten misloopt in de strijd om de groene trui. "Ik denk dat hij inmiddels een achterstand heeft van meer dan honderd punten. Michael zal nu in heel wat etappes mee moeten zitten om het goed te maken."

"We gaan vol voor de etappe naar Rodez, daar heeft hij een goede kans om te winnen. Maar ik denk dat de groene trui niet meer realistisch is."

'We zetten hem helemaal verkeerd af'

Sinkeldam kijkt kritisch naar het werk van de trein van zijn ploeg. "Wij zetten hem helemaal verkeerd af. Als je niet bij de eerste vijf door de bocht gaat kun je fietsen wat je wil, maar dan kom je niet meer van voren."

Ook ploegleider Aike Visbeek is teleurgesteld. "We komen hier om etappes te winnen en als je dan dertiende wordt in een sprint is dat frustrerend. Ook omdat Michael twee goede etappes heeft gereden in de bergen en in goede vorm steekt."

"Het is pijnlijk dat we niet aan sprinten toekomen, maar morgen is er weer een kans. Ik hoop dat het met onze ervaren lead out morgen wel lukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl