Dylan Groenewegen
NOS WielrennenAangepast

Groenewegen kijkt niet naar snelheid: het gaat om resultaat

Lotto-Jumbo had zich de eerste rustdag in de Tour anders voorgesteld. Dylan Groenewegen moet het in de sprint vooralsnog doen met ereplaatsen en gisteren raakte de ploeg Robert Gesink en Jos van Emden kwijt.

Toch is de sfeer nog goed. "We rijden goed en doen elke dag mee", aldus Groenewegen. "Maar natuurlijk is het jammer van Robert. Voor hem zelf én voor de ploeg, want er valt nu een pion in de bergen weg."

Gisteren overleefde Groenewegen maar net de bergrit waarin Arnaud Démare buiten tijd binnenkwam. "We hadden twee minuten over, dus het was kantje boord. Maar we hebben het overleefd."

Na het uitvallen van Sagan en Cavendish kan Groenewegen dus opnieuw een concurrent wegstrepen in de sprint. "Het scheelt weer een mannetje. Hij had, denk ik, toch al niet meer zijn beste benen, dus ik denk niet dat we nog veel last van hem zouden hebben gehad. Wij blijven voor de etappezeges gaan. Daar verandert niks aan."

Veel te laat

Groenewegen sprintte in de eerste week tot een vijfde en twee zesde plaatsen. De komende dagen gaat hij zijn tactiek enigszins veranderen. "Ik wachtte vaak te lang, tot het moment dat de anderen al aan het sprinten waren. Ik ben veel te laat en moet gewoon eerder aangaan. Misschien kijk ik nog te veel naar andere sprinters. Dan ben ik sowieso te laat."

Groenewegen haalt wel hoge snelheden in de sprint. "Ik was in de laatste massasprint de snelste. Maar dat zijn maar statistieken en daar heb je heel weinig aan. Het gaat om de uitslagen. Die wil ik beter hebben."

"Ik moet de fouten van anderen gaan afstraffen", vervolgt Groenewegen. "Anders ga ik geen etappe winnen. Ik geloof erin en voel me nog heel fris. Daarom baal ik ervan dat ik nog kleine foutjes maak. De benen zijn goed, daar moet nu een goed resultaat uitkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl