NOS WielrennenAangepast

Kittel: maakte een inschattingsfout, maar gelukkig viel er nog een gaatje

Kittel ziet de finishfoto: wow, het was echt close

"Wow, dat was echt close. Misschien was dit wel mijn record." Ook Marcel Kittel wordt niet veel wijzer van de finishfoto. "Je moet inzoomen om het te zien", lacht hij. De Duitse sprinter zal er niet mee zitten, want hij werd door de organisatie tot ritwinnaar uitgeroepen, al voor de derde keer in zeven dagen.

Zijn ploeggenoten van QuickStep deden eigenlijk alles goed in de voorbereiding op de sprint. Dat moest ook Kittel na afloop beamen: "Ik maakte zelf een inschattingsfout."

"Ik dacht dat er nog 200 meter te gaan was, tot ik zag dat het nog maar 100, 120 meter was. Ik hoopte dat er ergens een gaatje zou vallen en goddank gebeurde dat ook. Het was nét genoeg."

De finishfoto: Edvald Boasson Hagen boven Marcel Kittel

Kittel heroverde de groene trui op Arnaud Démare. Op de vraag of hij die trui na de laatste etappe ook om de schouders kan hebben, volgt een antwoord waarop Joop Zoetemelk trots zou zijn. "Parijs is nog heel ver, daar denk ik nog niet aan." "Ik wil graag etappe-overwinningen vieren, dat is voor mij het belangrijkste."

Kittel nét iets eerder over de streep dan Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen, die in 2011 twee ritten won en na het wegvallen van Mark Cavendish kopman werd bij Dimension Data voor de massasprints, kwam millimeters tekort voor een derde zege. "Ik had geen idee dat ik had gewonnen toen ik over de streep kwam", zegt Kittel.

De Duitser won zijn twaalfde Touretappe en evenaarde Erik Zabel en Mario Cipollini daarmee. "Het is een ongelofelijk succes, ik ben er heel erg trots op. Ik ben ook trots op mijn team, we geloofden in deze overwinning. Ik geniet van elke minuut in deze Tour."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl