NOS WielrennenAangepast

Kittel klopt Boasson Hagen met miniem verschil

Kittel nét iets eerder over de streep dan Boasson Hagen

Marcel Kittel heeft in Nuits-Saint-Georges de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser was net iets eerder over de streep dan Edvald Boasson Hagen.

Zelfs op de finishfoto was het verschil moeilijk te zien, maar de organisatie wees Kittel aan als de winnaar van de etappe. Het verschil op de streep tussen Kittel en Boasson Hagen was 0.0003 seconde, meldt de organisatie van de Tour.

Kittel sprintte naar zijn twaalfde ritzege in de Tour in zijn carrière en evenaart daarmee Erik Zabel en Mario Cipollini.

De fotofinish van de zevende etappe in de Tour de France

Het peloton liet de vroege vluchters Dylan van Baarle, Maxime Bouet, Manuele Mori en Yohann Gene de hele dag aan kop rijden, tot het tijd werd om de sprint voor te bereiden, dat gebeurde zo'n vijftien kilometer voor de meet.

Van Baarle, die woensdag ook al in de kopgroep zat, werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de dag en mag morgen met het rode rugnummer starten.

Groenewegen zesde

Kittel werd, toen de vluchters bijgehaald waren, in een zetel naar de streep geloodst. Hij kwam uiteindelijk toch van ver maar wel precies op tijd. De Australiër Michael Matthews werd derde en Dylan Groenewegen, net als donderdag, zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl