NOS WielrennenAangepast

Démare wint in door valpartijen ontsierde massasprint

Démare wint na door valpartijen ontsierde sprint

Arnaud Démare heeft in Vittel de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De finale werd ontsierd door meerdere valpartijen waardoor onder anderen Marcel Kittel en Mark Cavendish kansloos waren voor de ritzege.

Peter Sagan leek in de laatste honderden meters een elleboog uit te delen aan Mark Cavendish. De Brit liep daarbij een schouderblessure op. Cavendish is naar het ziekenhuis om de ernst van zijn blessure te laten onderzoeken.

Vlak voor de laatste kilometer ging Dylan Groenewegen al met een groot aantal renners onderuit. Ook geletruidrager Geraint Thomas viel maar hij liep daarbij geen ernstige schade op.

Eenzame fietser: Guillaume Van Keirsbulck

Alle 195 renners die gisteren finishten, stapten rond het middaguur weer op in Mondorf-les-Bains (Luxemburg). Met slechts een heuveltje van de vierde categorie op de route leek een massasprint bij voorbaat onvermijdelijk. Weinigen hadden daarom zin in een avontuur in de kopgroep.

Wanty-renner Guillaume Van Keirsbulck demarreerde direct na de start, keek om zich heen maar zag dat niemand hem volgde. Zo vormde de Belgische Tourdebutant urenlang in zijn eentje de kopgroep van de dag. Het peloton liet de eenzame fietser zijn gang gaan en gaf hem een maximale voorsprong van dertien minuten.

Het beeld van de dag: Guillaume Van Keirsbulck in zijn eentje in de aanval

Op twintig kilometer van de aankomst kwam Van Keirsbulck boven op de Col des Trois Fontaines, wat hem een puntje voor het bergklassement opleverde. De bolletjestrui bleef met dat ene colletje buiten bereik, die blijft om de schouders van Nathan Brown (Cannondale).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl