Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Sinkeldam hult zich in alternatief rood-wit-blauw

Aangepast

Met de camera vanuit de helikopter was-ie altijd direct te herkennen: de Nederlands kampioen in het peloton van de Tour de France. Het rood-wit-blauw stak fel af tegen de buitenlandse sponsorshirts. Als een baken van hoop voor de Nederlandse Tourvolgers.

Dit jaar zullen zij iets beter moeten kijken zodra Ramon Sinkeldam zich van voren meldt. Team Sunweb, de ploeg van de kersverse kampioen, heeft de trui een nieuw design gegeven.

Het klassieke, volledig rood-wit-blauwe tricot heeft plaatsgemaakt voor een regulier Sunweb-shirt, opgefleurd met een horizontale baan in de driekleur. En een oranje leeuw.

Team Sunweb
@TeamSunweb
Team Sunweb and @RSinkeldam are proud to be riding #TDF2017 wearing the national jersey of the Netherlands 🇳🇱
1 jaar geleden

"We zijn apetrots op de nationale titel", zegt Iwan Spekenbrink, ploegbaas van Sunweb. "We willen de historie respecteren, maar ook Team Sunweb positioneren."

"Elke keer als een renner heel goed rijdt, moet hij een ander shirt aantrekken. Daar moet over nagedacht worden. Wat is ons belang? Die partij die in de renners investeert, die moeten we goed naar voren laten komen."

Volgens Spekenbrink komt het idee niet van Sunweb zelf. "Dit is iets wat vanuit de ploeg komt. Het is niet zo dat een of andere sponsor dat geëist heeft of iets dergelijks."

Sinkeldam en Spekenbrink over de alternatieve kampioenstrui

Verslaggever Steven Dalebout in gesprek met de ploegbaas van Sunweb en de Nederlands kampioen.

Afgelopen zondag kreeg Ramon Sinkeldam nog een traditionele driekleur uitgereikt ANP

De ploegbaas is niet bang dat de nieuwe, alternatieve kampioenstrui afbreuk doet aan de titel van Sinkeldam. "We willen dat die titel heel erg telt. Je wordt een jaar lang visueel geëerd. Maar we willen ook dat degene die investeert, tot zijn recht komt. Deze trui is de hybride vorm tussen beide."

Filosofie

De drager van het nieuwe tricot kan er goed mee leven. "Iwan heeft een filosofie met de ploeg", aldus Sinkeldam. "Een van die punten is dat het teamuiterlijk behouden moet worden. Nu hebben we een heel mooie combinatie."

"Het was anders dan ik had verwacht. Maar wat goed voor de ploeg is, is ook goed voor mij. Ik ben Nederlands kampioen en dat is nog steeds heel erg zichtbaar. Ik ben er enorm trots op."

STER Reclame