Poels in onzekerheid: denk wel dat ik naar de Tour mag

Wout Poels ANP

Ondanks zijn uitstekende optreden tijdens de Tour de France van vorig jaar is het nog maar de vraag of Wout Poels volgende maand in Düsseldorf opnieuw aan de start staat van de Ronde van Frankrijk. De afgelopen dagen probeerde hij de ploegleiding van Team Sky tijdens de Route du Sud te overtuigen, maar een overtuigende indruk wist hij niet te maken.

Na maandenlang gerevalideerd te hebben van een hardnekkige knieblessure maakte de 29-jarige Poels deze week zijn officiële rentree in het wedstrijdcircuit. De Route du Sud, een rittenkoers in Frankrijk die veel renners aangrijpen om zich voor te bereiden op de naderende Tour, leek het podium bij uitstek om te bewijzen dat hij over enkele weken de aangewezen man is om als meesterknecht van kopman Chris Froome te fungeren.

Maar Poels wist in de Route du Sud zijn stempel niet te drukken, al mag dat na zijn maandenlange absentie waarschijnlijk ook geen verrassing heten. "Ik hoop dat het genoeg is en dat de ploeg er vertrouwen in heeft", sprak Poels, die bij Sky veel concurrentie heeft. "Ik denk het wel. En anders kan ik altijd nog bij de NOS commentaar komen geven..."

Poels hoopt Sky overtuigd te hebben in Route du Sud

Vorig jaar had Poels als meesterknecht een belangrijk aandeel in de Tourzege van Froome. "Je vangt wel signalen op dat hij hoopt dat je erbij bent en fit bent", aldus de Limburger.

"Maar ik had hier (zijn prestaties in Route du Sud, red.) iets meer van verwacht. Maar je mist drie tot vier maanden en gaat niet ineens een inhaalslag maken. Ik zal er van de week wel achter komen of ik mee mag."