NOS WielrennenAangepast

Knaven: denk dat Froome thuis heeft leren dalen

Knaven na stunt Froome dit hebben we vanochtend niet besproken

"Misschien dat Chris er zelf ooit over nagedacht heeft, maar dit is vanmorgen niet besproken." Ploegleider Servais Knaven reageerde vol ongeloof op de stunt van Chris Froome in de achtste Touretappe. "De grote kampioenen kunnen dit. We hebben op de trainingskampen niet op geoefend op dalen, misschien dat hij dat thuis gedaan heeft?"

Froome pakte dertien tellen op de concurrentie met zijn doldwaze afdaling. "Ik heb niet durven kijken, ik was blij dat de televisie overschakelde op de andere groep", lacht Knaven, die niet vindt dat de Sky-kopman onverantwoorde risico's nam. "Ik denk dat hij wel wist waar hij mee bezig was, anders doet hij dit niet.

Froome kiest de aanval op de top van de Peyressourde

Ouderwets racen

Froome zelf erkent na afloop van de etappe dat het allemaal één grote gok was. "Het was niet gepland, maar wel heel leuk. Op de klim probeerde ik het een paar keer, maar daar kwam niks uit. Op de top dacht ik, laat ik het eens proberen."

De Brit koos voor een onorthodoxe manier van afdalen, maar met zijn buik op het frame leverde het hem wel de zege op. "Het was een beetje ouderwets racen, met veel plezier. Ik heb misschien wel wat met mijn krachten gesmeten, winnen met zo'n twintig seconden is geen grote voorsprong. Maar ik pak elke seconde die ik kan pakken op dit moment."

'Ik dacht, laat ik het eens proberen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl