NOS Wielrennen

Contador: mijn lichaam heeft het zwaar te verduren

Gehavende Contador: mijn hele lichaam doet pijn

Alberto Contador kon zich de ochtend na zijn zware valpartij in de eerste etappe van de Tour de France niet herinneren dat hij ooit zo'n slechte nacht had gehad. "Mijn hele lichaam doet pijn", vertelde de Spaanse wielrenner aan de start van de tweede dag.

"Ik heb veel getraind om de Tour goed te kunnen beginnen en dan gebeurt dit. Mijn lichaam heeft het zwaar te verduren, maar zo gaat dat in de wielrennerij. Als ik de val terugkijk, moet ik me gelukkig prijzen dat ik niets heb gebroken."

Daar is ook ploegleider Steven de Jongh blij mee. "Alberto is overal stijf en beurs. De genezing van de wonden kosten veel energie, hij heeft een slechte nacht gehad. Toch ben ik blij dat het niet kort voor de Pyreneeën is gebeurd. Vanmiddag moet hij goed vooraan zitten, want er gaan zeker renners tijd verliezen."

Ook Contador verwacht vandaag een zware etappe, over 183 kilometer naar Cherbourg-en-Cotentin. "We moeten alles op alles zetten en dan zullen we zien of we veel tijd hebben verloren. Mijn moraal is in ieder geval uitstekend, anders zou het me niet lukken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl