NOS Wielrennen

Contador gehavend aan de start na harde val

Alberto Contador is niet ongeschonden uit de zeventiende etappe gekomen. De Spanjaard heeft na zijn valpartij van gisteren last van zijn linkerbeen. "Fingers crossed", zei ploegleider Steven de Jongh bij de start van etappe achttien.

"Hij is toch hard gevallen. Daar houd je altijd wel iets aan over. Gek genoeg heeft hij heel weinig schaafwonden, maar hij heeft wel een kleine verrekking en een bloeduitstorting."

Contador kwam op 9.33 van ritwinnaar Simon Geschke over de streep. Hij verloor 2.17 op de concurrentie en zakte naar de vijfde plaats in het klassement. Zijn achterstand op geletruidrager Chris Froome bedraagt nu al 6.40. "Maar met de moraal zit het wel goed. Okee, net na de etappe gisteren was er een grafstemming in de bus. Maar daarna zat hij toch al vrij snel te kijken waar er nog kansen liggen."

Geen dubbel meer voor Contador

Contador, die eerder dit jaar de Giro op zijn naam schreef, mikte op de eindzege in de Tour. Dat lijkt er niet meer in te zitten. Hij zal de dubbel Giro-Tour in 2016 ook niet meer herhalen. Volgend jaar richt hij zich volledig op de Tour.

Majka hoorde orders niet

Tenslotte werd er nog even nagepraat bij Tinkoff over een incident in de finale. Rafal Majka behoorde tot de kopgroep en nadat Contador was gevallen, werd hem opgedragen te wachten op zijn kopman. Dit deed hij echter niet. "Hij heeft ons niet gehoord", zegt ploegleider Tristan Hoffman bij de start van de achttiende etappe. "We hebben later de radio gecontroleerd en hij stond op een ander kanaal. Hoe dat kan? Dat weten we niet."

Tinkoff gelooft de uitleg van Majka wel. "Hij weet niet eens hoe hij de radio op een ander kanaal moet zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl