NOS Wielrennen

Etappe 5: eindelijk een echte massasprint

De etappe van 8 juli

Onder leiding van geletruidrager Tony Martin vertrekt het peloton uit Arras, in het noorden van Frankrijk, om 189,5 kilometer verder in Amiens te finishen. Een vrijwel vlakke rit en na de hectische etappes in Nederland en België, lijkt het een uitgelezen kans voor de sprinters.

NOS-wegkapitein Niki Terpstra zag dinsdag zijn ploegmaat Martin de kasseienrit winnen en voorziet ook deze rit goede kansen voor zijn ploeg Etixx - Quick Step. Hij laat zijn licht schijnen over de vijfde etappe in de Tour de France.

Niki, eindelijk een echte massasprint!

"Ja, het werd tijd. Het gooien en smijten, de hectiek, het vechten voor de juiste plek... Zulke etappes horen er gewoon bij."

Want de aanvallers zijn kansloos toch?

"Ja. Zeg nooit nooit, maar ik geef ze heel weinig kans."

Betekent dat ook dat de klassementsrenners even kunnen bijkomen na alle stress van de voorbije dagen?

"Nou, bijkomen doen ze pas op de rustdag. Ze zullen vandaag wat minder stress hebben, maar ze moeten wel geconcentreerd blijven."

Welke sprinter maakt op jou de beste indruk?

"Er is een sprint van een uitgedund peloton geweest en die won André Greipel. Hij maakt dus de beste indruk. Maar Mark Cavendish wil wraak na zijn tactische blunder in Zeeland."

  • ANP
    Studio Tour-kapitein Niki Terpstra: Cavendish aast op revanche
  • Pro Shots
    Terpstra (r) rijdt voor z'n ploegmaat Cavendish in de Tour van 2013

Is de gele trui in de ploeg wel gunstig voor Cavendish?

"We zullen de koers controleren. Normaal gesproken kun je als sprintersploeg in het begin achteroverleunen en het werk overlaten aan de ploeg met de gele trui. Dat zijn we nu zelf. Maar de trui geeft natuurlijk ook ontzettend veel moraal."

Tot slot: wie gaat er winnen?

"Cavendish. Honderd procent. Hij wil revanche."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl