NOS Wielrennen

Dumoulin: ambities tijdrit Tour niet verloren

  • ANP
    Tom Dumoulin blijft strijdbaar voor de Tour-start in Utrecht
  • ANP
    Tom Dumoulin in Emmen

Tom Dumoulin was regerend kampioen en won afgelopen week in de Ronde van Zwitserland de proloog en de afsluitende tijdrit. Maar hij liet zich bij het NK tijdrijden verrassen door de concurrentie én zichzelf. "Ik dacht hier met een procentje minder ook wel de titel te kunnen pakken", zei hij na zijn teleurstellende vierde plaats in Emmen.

Dumoulin erkende dat hij nog niet helemaal hersteld was van zijn inspanningen in de Ronde van Zwitserland. "Al lukte het me vorig jaar wel", benadrukte de renner van Giant-Alpecin.

Zwitserland

"Ik moet nu rust nemen en weer gaan trainen als het goed voelt. Dat is nu absoluut niet het geval. Zwitserland heeft erin gehakt", hijgde Dumoulin nog na van zijn tijdrit.

De Nederlander houdt vertrouwen voor de tijdrit van de Tour de France, over anderhalve week in Utrecht. Dumoulin geldt daarin als grote favoriet. "Voor mijn ambities voor de proloog van de Tour is in principe niets verloren'', benadrukte de Limburger.

Het devies is nu rusten, rusten, rusten.

Tom Dumoulin

"Mijn verwachtingen zijn niet minder hoog gespannen. Ik heb een goed seizoen op de tijdrit achter de rug en hoop dat ook in Utrecht te kunnen laten zien. Het devies is nu rusten, rusten, rusten."

"Ik zou zondag al niet rijden op de wegwedstrijd, maar dat is nu helemaal onverstandig. Ik moet de hoogtestage en de Ronde van Zwitserland verteren en hoop in Utrecht weer over mijn normale vorm te kunnen beschikken", aldus Dumoulin.

Aangename verrassing Kelderman

Kelderman had de zege niet zien aankomen. "Dit komt voor mij heel onverwacht", zei de renner uit Veenendaal. "Dumoulin staat normaal gesproken een stapje boven ons op dit onderdeel."

"Vandaag had hij duidelijk een mindere dag, terwijl ik heel goed uit een trainingskamp in de Alpen blijk te zijn gekomen", vertelde de kersverse winnaar. "Het is een droom voor mij om in het rood-wit-blauw te starten in de Tour en die trui ook verder te mogen dragen."

"Als team hebben we op de tijdritten niet altijd het maximale eruit kunnen halen de afgelopen tijd, maar die periode lijkt nu afgesloten nu we met drie man op het podium van het NK tijdrijden staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl