Gerald Ciolek (m) bezorgde MTN Qhubeka in 2013 zijn grootste zege. Hij won Milaan-Sanremo.
NOS Wielrennen

Tour verrast met wildcard voor Duitse en Afrikaanse ploeg

De organisatie van de Tour de France heeft voor de komende editie vijf wildcards toegekend; aan de Franse ploegen Cofidis, Europcar en Bretagne, het Duitse Bora en het Zuid-Afrikaanse MTN Qhubeka.

De zeventien WorldTour-ploegen AG2R, Astana, BMC, Etixx-Quick Step, FDJ, IAM Cycling, Lampre, Lotto, Movistar, Orica, Cannondale, Giant-Alpecin, Katjoesja, Lotto-Jumbo, Team Sky, Tinkoff-Saxo en Trek zijn automatisch uitgenodigd voor deelname aan de Tour, de Giro en de Vuelta.

Europcar raakte zijn WorldTour-licentie kwijt, omdat het niet aan de financiële eisen kon voldoen. Cofidis is een vaste klant voor een wildcard, Bretagne krijgt na 2014 alweer zijn tweede Tour-ticket. De keuze voor MTN-Qhubeka betekent dat Theo Bos kans maakt op deelname aan de Tour de France. De Nederlandse sprinter moet binnen zijn ploeg wel concurreren met onder anderen Gerald Ciolek, Tyler Farrar en Edvald Boasson-Hagen.

Het Duitse Bora, dat vorig jaar onder de naam NetApp in de Tour actief was, dankt zijn uitverkiezing mede aan het besluit van de Duitse televisie om na enkele jaren afwezigheid vanwege de vele dopingschandalen, de Tour weer live uit te zenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl