Sluková-Nausch en Hermannova in betere tijden ANP
Tokyo 2020

De Tsjechische olympische ploeg dunt steeds verder uit. Inmiddels zijn vier atleten positief getest op het coronavirus. Ook twee begeleiders zijn besmet geraakt.

Donderdag voegden wielrenner Michal Schlegel en beachvolleybalster Markéta Sluková-Nausch zich in het rijtje. Door de positieve test van Sluková-Nausch gaat er ook een streep door de Spelen voor haar dubbelpartner Barbora Hermannova.

Het Tsjechisch Olympisch Comité is intussen een onderzoek gestart naar de mogelijke verspreiding van het virus tijdens de chartervlucht van een groot deel van de sporters van Praag naar Tokio.

Premier Andrej Babis heeft de corona-uitbraak bij de Tsjechische olympische ploeg inmiddels betiteld als 'een schandaal' en wijst met een beschuldigende vinger naar de ongevaccineerde teamarts Vlastimil Voracek, die ook positief is getest.

Tsjechische premier noemt corona-uitbraak bij olympische ploeg 'een schandaal' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij het Nederlandse team zijn er ook vraagtekens gerezen over hun vlucht, zaterdag 17 juli van Amsterdam naar Tokio. Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg testten positief en zaten alle drie in het bewuste vliegtuig.

Vrijdag wordt een nieuwe ronde testuitslagen verwacht. Onder meer de hockeymannen, de tennissers en een deel van de wielerdelegatie (onder wie Tom Dumoulin) bevonden zich eveneens op vlucht KL861.

STER reclame