Richarlison viert zijn eerste doelpunt tegen Duitsland samen met Antony ANP
Tokyo 2020

Brazilië is het olympisch voetbaltoernooi in Tokio donderdag goed begonnen. 'De Goddelijke Kanaries' waren met 4-2 te sterk voor Duitsland.

Op de Olympische Spelen van 2016 stonden deze twee landen nog tegenover elkaar in de finale. Brazilië won destijds na strafschoppen de gouden plak. Ook nu trok Brazilië aan het langste eind.

Richarlison was met drie doelpunten de grote man bij de Brazilianen. Hij had slechts een halfuur nodig voor zijn hattrick. Naast Richarlison stonden ook Ajacied Antony en de 38-jarige dispensatiespeler Dani Alves in de basis.

Hattrickheld Richarlison Pro Shots

Duitsland knokte zich in de tweede helft terug via doelpunten van Nadiem Amiri en voormalig Sparta-speler Ragnar Ache. Paulinho maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde en besliste het duel op 4-2.

Frankrijk en Spanje stellen teleur

In groep A is Frankrijk het olympisch toernooi teleurstellend begonnen. Mexico kende geen genade voor de Fransen en won met 4-1.

Alexis Varga, Sebastian Cordova, Uriel Antuna en Eduardo Aguirre maakten de doelpunten voor Mexico. Pierre-André Gignac redde via een benutte strafschop de eer voor Frankrijk.

Ook EK-ster Pedri kon het verschil niet maken tegen Egypte Pro Shots

Ook Spanje stelde teleur tijdens de eerste groepswedstrijd. Met EK-gangers Unai Simon, Eric García, Pedri, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal bleven de Spanjaarden steken op 0-0 tegen Egypte.

In dezelfde poule won Australië verrassend van tweevoudig olympisch kampioen Argentinië. Marco Tilian en Lachlan Wales waren de doelpuntenmakers aan de kant van Australië.

NOS

STER reclame