Rory McIlroy geeft tijdens een persconferentie voor The Barclays toe dat golf in Rio toch wel leuk was
NOS Sport

Spijtoptanten McIlroy en Spieth: golf in Rio was geweldig

Topgolfer Rory McIlroy heeft toegegeven dat hij het mis had met zijn kritiek in de maanden voorafgaand aan het olympische golftoernooi. De Noord-Ier ontbrak in Rio de Janeiro, net als vele andere toppers. Maar daar lijkt hij nu een beetje spijt van te hebben.

"Ik ben aangenaam verrast door het olympische golftoernooi", zei McIlroy op de persconferentie van het PGA-golftoernooi The Barclays in New York. "En ik ben blij dat is gebleken dat ik het enigszins mis heb gehad."

Net als Jordan Spieth, Dustin Johnson en Jason Day had McIlroy het zika-virus als excuus aangevoerd om voor Rio af te zeggen. Maar de 27-jarige McIlroy had ook kritiek op het olympische golftoernooi zelf. Hij had aangekondigd niet naar het golf in Rio te zullen kijken omdat "golf er op de Spelen niet toe doet"

Daarvan is de Noord-Ier nu teruggekomen. "Ik had gedacht dat golf een beetje zou ondersneeuwen. Maar er was meer publiek bij het golf dan bij het atletiek. En er was een geweldige sfeer. Dat was heel goed om te zien."

Ook de afwezige golfer Spieth toonde, achteraf, zijn enthousiasme over het olympische golftoernooi. "Ik heb ervan genoten om naar de Olympische Spelen te kijken en ik had er graag bij willen zijn", aldus de Amerikaan. Hij kondigde aan zijn land graag te willen vertegenwoordigen op de Spelen van Tokio in 2020.

Golf stond in Rio voor het eerst in 112 jaar weer op het olympische programma. Het Braziliaanse organisatiecomité was ontstemd door het afzeggen van de golftoppers. "Ze komen niet, omdat er niets te verdienen valt", zei voorzitter Carlos Nuzman.

Het golfgoud ging na een spannende ontknoping naar de Brit Justin Rose. Bij de vrouwen werd de Zuid-Koreaanse Park Inbeeolympisch kampioene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl