NOS Sport

Klamer tiende op triatlon; goud voor Jorgensen

Gwen Jorgensen heeft het goud veroverd op de triatlon. De Amerikaanse favoriete nam in de slotfase afstand van de Zwitserse Nicola Spirig, die het zilver won. Rachel Klamer finishte als tiende.

Na het eerste onderdeel, anderhalve kilometer zwemmen, kwam Klamer als veertiende uit het water. Bij het wielrennen (38,5 kilometer) vormde zich een kopgroep van achttien vrouwen, met daarin ook de Nederlandse.

Klamer liet zich regelmatig van voren zien, maar had in de slotronde moeite om de aansluiting te houden. Bij de 10 kilometer hardlopen bleek al snel dat het podium buiten bereik zou blijven.

Jorgensen en Spirig gingen er bij het hardlopen meteen vandoor. De Amerikaanse sprong in de slotfase weg en kwam in een tijd van 1.56.16 als eerste over de eindstreep. Achter Spirig liep de Britse Vicky Holland naar het brons. Klamer finishte op 2.39.

Gwen Jorgensen komt dolgelukkig over de finish

Klamer vertelde na afloop dat ze tijdens de triatlon last had van 'iets' in haar schoen bij de overgang van het fietsen naar het lopen. "Ik kreeg mijn schoen eerst al niet aan en toen dat wel gelukt was, voelde ik dat er iets in zat'', vertelde de Europees kampioene van 2013 aan de finish.

De schoen moest weer uit, de 'indringer' gooide ze snel in haar box met spullen. "Ik heb geen idee wat het was'', zei Klamer, die kostbare tijd verloor bij de moeizame wissel. Ze kwam na de 38,5 kilometer fietsen als tweede in de wisselzone, maar ging er pas als achttiende uit. "Dat gedoe heeft me wel een paar plekken gekost.''

Toch was Klamer al met al niet ontevreden met haar tiende plek. "Dat is 26 plekken beter dan vier jaar geleden in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl