NOS Sport

Opnieuw dressuurgoud Dujardin, Minderhoud negende

De Nederlandse dressuurruiters hebben de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten zonder medailles. Na een vierde plaats in de landenwedstrijd vielen Hans Peter Minderhoud (negende) en Diederik van Silfhout (elfde) bij de individuele wedstrijd ruim buiten de prijzen.

In de dressuurfinale, de kür op muziek, ging het goud net als vier jaar geleden naar Charlotte Dujardin. Met haar paard Valegro noteerde de Britse een score van maar liefst 93.857, op grote afstand van de concurrentie. De Duitse Isabell Werth (89.071) pakte zilver en haar landgenote Kristina Broring-Sprehe (87.142) legde beslag op het brons.

Hans Peter Minderhoud nam zich voor met een goed gevoel af te sluiten en slaagde in die missie, al leverde dat geen medaille op. Met een score van 80.553 zette hij met zijn paard Johnson, ondanks wat kleine oneffenheden in de piaffe, een uitstekende kür neer. De combinatie Diederik van Silfhout en Arlando stelde lichtelijk teleur: 79.535.

Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 won Nederland met Adelinde Cornelisse nog zilver, maar zij nam al snel afscheid van het toernooi nadat haar paard Parzival ziek werd na een insectensteek.

Later deze week komen de Nederlandse springruiters nog in actie in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl