NOS SportAangepast

Coach Schippers: het toernooi was bijna voorbij voor Dafne

Dafne Schippers heeft een lichte blessure in haar linkerlies. Dat heeft haar coach Bart Bennema bevestigd. Twee dagen voor de series van de 100 meter was de blessure echter veel erger, waardoor er zelfs even werd gevreesd dat de Spelen voorbij waren voor Schippers.

De 24-jarige Utrechtse eindigde in de nacht van zaterdag op zondag als vijfde in de finale van de 100 meter en zei na afloop dat ze in de aanloop naar de eindstrijd kampte met "fysieke ongemakken". Schippers gaf aan dat de dag van de finale pas de eerste dag was dat ze pijnvrij had kunnen trainen.

Schippers weigerde vervolgens, net als haar coach Bart Bennema, verder in te gaan op die blessure. "Ik ga er niet veel over zeggen. Dit is wat het is", zei Schippers licht geïrriteerd. Ze had er geen boodschap aan dat er gegist zou gaan worden naar wat voor soort blessure het dan zou zijn. Nu blijkt het te gaan om een lichte irritatie aan haar lies.

"Twee dagen voor de series schoot het bij een versnelling tijdens de laatste test voor de wedstrijd in de adductoren (spieren, red.) van het bovenbeen", legt Bennema uit. "Ze kon daardoor bijna niet lopen. Er was paniek."

Flink behandeld

Schippers is daarna intensief behandeld door de medische staf. "De dag voor de series kon ze op 60% lopen. Op de dag van de series was ze wel weer redelijk in vorm, alleen bij het starten had ze nog wat last en was ze onzeker."

"In de halve finale en de finale leek het goed te gaan, alleen de coördinatie ontbrak", gaat Bennema verder. Ze wist daardoor haar halve finale niet te winnen en ging als tweede door naar de finale. Alleen de winnaars krijgen een goede baan toegewezen, de nummers twee en de beste verliezers krijgen een baan toegewezen middels loting.

Het is nu afwachten of Schippers volledig hersteld is voor de 200 meter. Al is er is goede hoop dat het goed gaat komen. Maandag staan de series op het programma, dinsdag worden de halve finales gelopen en woensdag is de dag van de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl