NOS Sport

Uitschakeling dreun voor bokser Müllenberg

Voor bokser Peter Müllenberg zit het olympisch avontuur in Rio de Janeiro erop. De 28-jarige Almeloër verloor in de achtste finales van de klasse tot 81 kilogram van Tejmoer Mammadov uit Azerbeidzjan. De winnaar van brons op de Spelen in Londen was in de ogen van de jury de betere: 3-0.

Müllenberg en Mammadov kwamen elkaar vorig jaar op de Europese Spelen in Bakoe ook al tegen. Ook toen won de bokser uit Azerbeidzjan, die daar zijn debuut maakte in de klasse tot 81 kilogram. Daarvoor kwam hij uit in het zwaargewicht (-91 kg) en was daarin succesvol met WK- en EK-medailles en olympisch brons in Londen.

Puzzel oplossen

In Bakoe kwam Müllenberg (28) er amper aan te pas. De pupil van Hennie van Bemmel wist dus dat de klus in Rio de Janeiro lastig zou worden. En dat was ook zo. De Nederlander was in de eerste ronde duidelijk de mindere, vond de jury. De Nederlander, een kop kleiner dan zijn 23-jarige opponent, probeerde het daarna wel. Het lukte hem echter niet de lastige puzzel op te lossen.

De op de Spelen debuterende Müllenberg verloor ook de tweede ronde en moest in de laatste ronde alle risico's nemen om het gevecht naar zich toe te trekken. Mammadov hield hem echter op afstand. De Nederlander viel aan waar hij kon, maar moest ook veel incasseren.

Müllenberg had moeite met de nederlaag. "Ik baal. Ik had dit niet verwacht. Zijn lengte maakt het lastig, maar ik heb in de tweede en derde ronde voldoende gedaan. Ik dacht in elk geval dat het genoeg was", zei hij.

Voorlopig blijven Orhan Delibas en Arnold Vanderlyde de laatste Nederlandse boksers die een olympische medaille veroverden. Dat deden ze in 1992 in Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl