NOS Sport

Bertens verliest bij olympisch debuut

Kiki Bertens heeft haar olympische debuut niet met een overwinning kunnen vieren. Nederlands beste tennisster ging in Rio de Janeiro in drie sets ten onder tegen Sara Errani: 4-6, 6-4, 6-3.

Andermaal bleek waarom de verdedigend ingestelde Errani geen favoriete tegenstandster is van Bertens, die de vier eerdere onderlinge duels verloor. De Zuid-Hollandse begon goed aan de partij, maar kreeg steeds meer last van de hitte. De fitter ogende Errani profiteerde optimaal.

Ik hoop dat ik hier nog kan blijven om het olympische gevoel te krijgen.

Kiki Bertens

De Italiaanse speelde slim en wachtte vaak totdat Bertens zich liet verleiden tot het maken van een onnodige fout. De Nederlandse liep vanaf de tweede set continu achter de feiten aan en verloor zichtbaar steeds meer zelfvertrouwen.

Ze kwam in de derde set een vroege break niet te boven. Een misser aan het net van Bertens, die liefst 58 onnodige fouten sloeg, maakte een illustratief einde aan de partij.

"De omstandigheden waren zwaar. Het was warm en de baan was traag. De rally's werden daardoor langer en ik probeerde aanvallend te spelen, maar daardoor maakte ik fouten", zei Bertens na afloop.

Ze hoort dinsdag of haar olympisch tennistoernooi erop zit. Dan wordt bekend of ze met Jean-Julien Rojer is toegelaten tot het gemengd dubbelspel. "Ik hoop dat ik niet meteen weg hoef en dat ik hier kan blijven om nog een beetje het olympische gevoel te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl