Cruiseschip Silver Cloud

Gedoe over olympisch dorp? Amerikaanse basketbalteams pakken cruiseschip

Gedoe over de accommodaties in het olympisch dorp kun je maar beter uit de weg gaan. Dat moeten ook de Amerikaanse basketbalteams hebben gedacht. Zij kiezen voor een onderkomen met een flink zwembad, een casino, een schoonheidssalon, een bibliotheek, een spa en vier verschillende restaurants.

De Amerikaanse mannen en vrouwen baden namelijk in luxe op het cruiseschip Silver Cloud. Om even aan te geven: normaal gesproken kost het zo'n 12.000 euro per week om een suite op het schip te huren. Het immense schip legde vandaag aan in de haven van Rio de Janeiro. Aan boord grote namen als Kevin Durant en Carmelo Anthony.

"We logeren niet in het olympisch dorp, simpelweg omdat we denken dat het niet de beste manier is om ons voor te bereiden. Alle spelers hebben er een lang en slopend seizoen opzitten. Ze willen logischerwijs ook tijd doorbrengen met hun gezin en familie", aldus een woordvoerder.

Buiten het dorp om

Tijdens de Spelen van Athene in 2004 logeerden de basketbalteams van Amerika ook al op een cruiseschip. In Peking (2008) en Londen (2012) doken ze een hotel in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl