Rachel Klamer wordt tweede in de triatlon van Hamburg

Triatlete Klamer in topvorm voor Spelen

Triatlete Rachel Klamer verkeert een maand voor de olympische wedstrijd in Rio de Janeiro in uitstekende vorm. De 25-jarige werd in de triatlon voor de World Series in Hamburg tweede achter haar trainingsmaatje Katie Zaferes. De Amerikaanse kwam na 57.03 over de eindstreep, op elf seconden gevolgd door Klamer.

De 25-jarige Klamer kwam als een van de eersten het water uit en lag na de 22 kilometer fietsen zelfs aan kop. In de afsluitende vijf kilometer hardlopen liep Klamer samen met Zaferes weg, maar kon ze de Amerikaanse uiteindelijk niet meer bijbenen. Vijftien seconden na Klamer kwam de Amerikaanse Gwen Jorgensen als derde over de finish.

Klamer met ambities naar Rio

De in Zimbabwe geboren Nederlandse doet volgende maand voor de tweede keer mee aan de Olympische Spelen. Vier jaar geleden werd ze in Londen 36ste. In Rio gaat Klamer niet zoals toen onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' van start. "Ik denk dat ik dat dit jaar stiekem een beetje omdraai. Winnen is toch iets belangrijker dan meedoen", zei ze begin juni over haar doelstelling.

Vorig jaar won Klamer zilver op de Europese Spelen in Bakoe en stond ze op het podium met de olympische kampioene (Nicola Spirig) en de nummer twee (Lisa Nordén) van Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl