NOS Sport

Estafettelopers vierde op 4x100 meter

Estafettelopers vierde op 4x100 meter

De Nederlandse estafettelopers hebben bij de EK in Amsterdam geen medaille kunnen veroveren op de 4 x 100 meter. Het kwartet Solomon Bockarie, Churandy Martina, Patrick van Luijk en Giovanni Codrington kwam uit op een tijd van 38,57.

Nederland miste Hensley Paulina, die nog te geblesseerd was na eerdere individuele optredens om ook in de estafetteploeg aan te treden. Solomon Bockarie ontbrak zaterdag in de series, maar hij kon weer als startloper meedoen.

De Europese titel ging naar Groot-Brittannië in 38,17 seconden. Frankrijk (38,38) pakte zilver, Duitsland (38,47) brons.

Gevochten

Na de race heerste er vooral teleurstelling bij de meeste atleten. "Jammer dat we geen medaille konden pakken, dat hadden we wel in ons hoofd", erkende Van Luijk.

"We hebben de potentie om hier in eigen huis te winnen, dat hebben we niet gedaan en dat is jammer. Maar we hebben er wel voor gevochten."

De altijd goedlachse Churandy Martina wilde zoals zo vaak de finale van een positieve kant belichten. "We hebben ons best gedaan. Dit was het resultaat, we moeten kijken hoe het ging en in Rio beter doen. "

Estafettemannen geloofden in goud

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl