Boekelman kan niet boven zichzelf uitstijgen

Boekelman: teleurstelling overheerst

Over haar optreden was ze eigenlijk best tevreden, alleen bleek de afstand niet ver genoeg. Kogelstootster Melissa Boekelman deed in de EK-finale in Amsterdam niet mee om de podiumplaatsen, maar haar beste poging van 17,92 meter was wel haar op een na beste van dit seizoen. Ze werd er achtste mee.

De Europese titel was voor de Duitse favoriete Christina Schwanitz met een afstand van 20,17 meter. Daarmee voert ze dit seizoen de Europese ranglijst aan. Zilver was voor de Hongaarse Anita Marton (18,72) en brons was voor de Turkse Emel Dereli.

Olympische limiet

Boekelman veroverde onlangs haar negende Nederlandse titel outdoor met een afstand van 18,09 meter. Dat was zes centimeter te weinig voor een olympisch ticket. De EK was een van haar laatste kansen. "Dat speelt in je achterhoofd wel mee. Mijn afstand is goed, maar ik had zo graag meer gewild", reageerde ze op haar EK-optreden.

"Het is goed wat ik heb gedaan, de afstand is zelfs prima, maar toch overheerst de teleurstelling. Je hoopt op een uitschieter, maar ik heb mezelf niet overtroffen. Ik hoop toch een bespreekgeval te zijn. Ik wil naar de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl