NOS Wielrennen

Sagan als mountainbiker naar Rio

Wereldkampioen Peter Sagan is van de partij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Als mountainbiker welteverstaan. De Slowaakse wielerbond geeft hem het enige ticket voor de mountainbikewedstrijd.

"Na de Tour de France heeft Sagan nog vier weken om zich voor te bereiden", weet Peter Privara, voorzitter van de bond. "En hij zal niet zomaar deelnemen. Hij zal meestrijden voor de topposities."

De combinatie Sagan en mountainbiken is niet een hele vreemde. "Sagan is er in het verleden in geslaagd om de World Cup te winnen in het mountainbiken, dus zijn kansen op een goed resultaat zijn realistisch", klinkt het uit de mond van John Zilovec, hoofd van de commissie mountainbiken.

21 augustus

In 2008 werd de huidige wereldkampioen op de weg nog wereldkampioen op de mountainbike bij de beloften. In mei dit jaar nam hij deel aan enkele crossen, maar zonder succes. De olympische wedstrijd is op 21 augustus, precies vier weken na de Tour.

Sagan mijdt de wegwedstrijd in Rio, die op zondag 6 augustus wordt verreden. Het parcours is gezien het vele klimwerk niet op zijn lijf geschreven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl