Dina Pouryounes
NOS Sport

Haagse vluchtelinge moet Rio uit haar hoofd zetten

Dina Pouryounes is een Iraanse vluchtelinge, die bij Koryo Den Haag aan taekwondo doet. En niet onverdienstelijk, want de 24-jarige had zich vandaag zelfs voor de Olympische Spelen kunnen plaatsen.

Pouryounes komt als vluchtelinge onder de vlag van het IOC uit, in de klasse tot 49 kilogram. Als ze bij het olympisch kwalificatietoernooi in Istanbul de finale had bereikt, had ze kans gemaakt op een van de olympische tickets die het IOC beschikbaar stelt voor vluchtelingen.

Pouryounes ging echter in de eerste ronde onderuit. Patimat Abakarova uit Azerbeidzjan, de nummer 21 van de wereld, was met 5-1 te sterk en wint later ook het toernooi.

Eén Nederlander

Omdat Jeroen Wanrooij vandaag in de tweede ronde van de klasse boven 80 kilogram verloor van olympisch kampioen Carlo Molfetta, gaat Nederland met één deelnemer naar Rio en dat is Reshmie Oogink. Zij plaatste zich gisteren voor de Spelen door bij het Europese OKT in Istanbul de finale te halen in de klasse boven 67 kilogram.

Die finale ging verloren, maar dat maakte Oogink weinig uit. "Het bereiken van de finale was voor mij en mijn team het enige doel."

Taekwondoka Oogink naar Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl