Dit is een nieuwsbericht van
Omroep West

DSM investeert 2,5 miljoen in lab TU Delft voor kunstmatige intelligentie

Chemiebedrijf DSM en de Technische Universiteit Delft slaan de handen ineen voor een gezamenlijk laboratorium voor kunstmatige intelligentie. De eerste vijf jaar steekt DSM 2,5 miljoen euro in het lab.

Het lab past als eerste in Europa kunstmatige intelligentie toe op de biowetenschappen en bioproductie, aldus het chemiebedrijf en de universiteit. Volgens DSM zijn de biowetenschappen een belangrijk hulpmiddel om klimaatverandering en de schaarste in grondstoffen aan te pakken en het wereldwijde voedselsysteem te verbeteren.

In het lab worden straks kleine biologische deeltjes ontwikkeld, maar ook nagedacht over het verbeteren van grootschalige industriële processen. Ook denkt DSM de tijd die innovatie kost te kunnen verkorten door biowetenschappen te integreren met digitale technologieën.

Het zogenoemde Artificial Intelligence Lab for Biosciences is onderdeel van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), waar kennis en talent wordt ontwikkeld op het gebied van kunstmatige intelligentie. Marcel Reinders, directeur van het TU Delft Bio-engineering Institute, zal het lab leiden.

Deel artikel: