Dit is een nieuwsbericht van
Omroep West

'Hij doet dit normaal nooit!', Haagse hond die over cricketspeler plast, gaat viraal

De Haagse hond Bikkel is in een week tijd beroemd geworden in de cricketwereld. Een video waarin te zien is hoe hij bij een wedstrijd over een speler van de bezoekende club plast, gaat viraal. 'Ik schaam me dood', zegt de baas van Bikkel, die opgelucht is dat er vooral gelachen wordt om het filmpje van het incident.

Bikkel is geen klein hondje: hij is een kruising tussen een Sint Bernhard en een Berner Sennen. En hij is kind aan huis bij de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging, HCC. Tijdens een kleine wandeling besloten zijn baasjes op zaterdag 12 augustus even te gaan kijken bij de wedstrijd tussen de Haagse club en het Rotterdamse VOC. Die wedstrijd lag stil en de spelers lagen in het gras te wachten totdat het speelveld genoeg was opgedroogd om te kunnen spelen. Dat is niet ongebruikelijk bij cricket.

Dan besluit Bikkel wat leven in de brouwerij te brengen en loopt hij het veld op. 'Honden lopen altijd gewoon los bij ons op de club, ook over het veld', vertelt de baas van Bikkel met een mix van schaamte en plezier over het incident. 'Hij stond te snuffelen bij die ene speler en ik maakt nog een grap over dat hij gelukkig niet zijn poot optilde', vertelt Bikkels eigenaar. En dat was precies wat er vervolgens gebeurde:

Hond plast over cricketspeler heen

Het eerste wat Bikkels baas weet uit te brengen is een klassieker onder hondeneigenaren: 'Hij doet dit normaal nooit!'

Bikkels plas is vastgelegd via de livestream van de wedstrijd op YouTube. De ongelukkige ontvanger van de golden shower is speler Lane Berry, een 22-jarige Australiër die dit seizoen voor het eerst uitkomt voor VOC. Hij speelt daar met de Nederlandse internationals Scott Edwards en Max O'Dowd. Zij, en de Nederlandse bondsoach Marc Nota, delen de video, die vervolgens viraal gaat in allerlei online groepen. Alleen al in de Facebookgroep 'We Don't Like Cricket We Love It' wordt het filmpje duizenden keren bekeken.

'Liever een poot geven'

Tot haar opluchting ziet de baas van Bikkel dat speler Lane Berry redelijk relaxt reageert op het incident. Hij blijft even balend zitten, trekt dan zijn shirt uit en maakt dan wat spelende bewegingen richting Bikkel. 'Hij kon er zelf ook om lachen en heeft de beelden ook gedeeld', vertelt de hondeneigenaar opgelucht. 'Maar ik had natuurlijk liever gehad dat Bikkel de aandacht had getrokken doordat hij braaf was gaan zitten en een poot had gegeven. Dan was hij met iets grappig beroemd geworden.'

De baasjes van Bikkel kunnen die dag niet tot het einde van de wedstrijd blijven en hebben dus nog niet persoonlijk excuses kunnen maken aan de speler van VOC. 'Mijn man heeft wel mensen op de club gevraagd hem namens ons na de wedstrijd een biertje te geven.'

Nieuwe ontmoeting

De virale video is bij menig cricketwedstrijd afgelopen weekend het gesprek van de dag. En voor Bikkels baasje is er geen ontkomen aan, want iedereen weet dat het haar hond is. 'Er worden natuurlijk veel grappen gemaakt waarin het over 'afzeiken' gaat. Dan word ik wel aangewezen ja, maar gelukkig gaat het allemaal lachend. En dat is ook waarom ik van cricket hou, het is zo'n sportieve sport.'

Die ontmoeting tussen Bikkel, zijn baasjes en speler Lane Berry komt er misschien komend weekend wel. 'Ik heb gehoord dat hij bij VOC ook coach is van het team 'onder 17' en daar speelt mijn zoon komende week tegen.' Bikkel en zijn baasjes broeden nog op een goede manier om het goed te maken met de speler.

Deel artikel: