Dit is een nieuwsbericht van
Rijnmond

Meer dan 5 duizend euro opgehaald voor juridische strijd tegen omstreden bouw van acht woontorens bij Euromast

De stichting Groen Parkhaven in Rotterdam stapt naar de rechter om de bouw van acht woontorens tegen te houden. Ze zamelt ook geld in voor de juridische kosten. Dat heeft inmiddels ruim 5 duizend euro opgeleverd. Het doel is 25 duizend euro.

De gemeente Rotterdam ging half februari akkoord met de bouw van acht woontorens op de Parkhavenstrook. Maar veel omwonenden en Rotterdammers zijn tegen de bouw. Volgens stichting Groen Parkhaven - een initiatief van een groep bewoners uit de Rotterdamse wijken Delfshaven, Lloydkwartier en Scheepvaartkwartier - raakt de bebouwing een gevoelige snaar.

Groen belangrijk

Vooral omdat de groep bewoners en veel andere Rotterdammers voor hun ontspanning en gezondheid aangewezen zijn op het groene stuk binnenstad naast de Euromast. Daarnaast bederven de torens het aangezicht van het park en de Euromast en zijn ze bang voor parkeerproblemen.

Voor de politieke partijen die voorstander zijn, is het realiseren van 630 nieuwe woningen in tijden van woningnood de belangrijkste reden om in te stemmen met dit bouwproject.

Woningbouw tegenhouden

Om de woningbouw tegen te houden, heeft de stichting een aanvraag ingediend om van de Parkhavenstrook een Rijksmonument te maken. De aanvraag is inmiddels ingediend bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, zeiden ze destijds.

Deel artikel: