Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Zeeland

'Het is overleven, soms huilen en soms lachen', eigenaar woonboot ziet schade na enorme lekkage

"Ik leef op dit moment nog een beetje in een shock", vertelt woonbooteigenaar Adriaan Machielse uit Middelburg. Zondagochtend bleek dat zijn woonboot aan de Londensekaai voor een deel gezonken was. De brandweer was na de melding, die rond zessen binnenkwam, toegesneld, maar kon niet voorkomen dat de boot nog verder zonk.

Eigenaar woonboot ziet schade na enorme lekkage: 'Het is overleven, soms huilen en soms lachen'

De eigenaar van de woonboot werd wakker en het viel hem op zijn dat digitale wekker het niet deed. Toen hij uit bed stapte, stapte hij meteen in het water. "Ik schrok zo erg, mijn hondje sprong ook in het water. Ik heb heel snel een broek en schoenen gepakt en ben samen met mijn hondje de boot uitgestapt."

Een roes

De oorzaak van de lekkage komt volgens de eigenaar door een gesprongen waterleiding. Er raakte niemand gewond en Machielse is opgevangen door vrienden. Hij verblijft nu tijdelijk in een appartement van kennissen, want voorlopig kan hij niet terug naar zijn eigen woning.

"Ik leef een beetje in een roes. Ik weet zelf ook niet meer wat er gaat gebeuren. Het is een beetje overleven. Het is soms huilen en soms lachen", vertelt de Middelburger emotioneel. Dat Machielse wordt opgevangen door zijn omgeving doet hem goed. "Ik heb helemaal niets meer. Normaal heb ik een bril op, maar deze ligt nog op de boot en ik heb ook al kleding gekregen."

Woonboot in Middelburg deels gezonken

Waterleidingbedrijf Evides laat weten dat de waterleiding die geknapt is, de verantwoordelijkheid is van de eigenaar. De verzekeraar kwam maandagmiddag langs en er werd onder meer gekeken wanneer de boot uit het water gehaald kan worden voor onderzoek. Zelf geeft de eigenaar aan dat deze situatie bij iedereen had kunnen gebeuren. "Het is gewoon domme pech. Het is nu vooral afwachten en een beetje aan mezelf denken", vertelt Machielse.

Het waterschap had zondag een olieboom bij de woonboot geplaatst. Dat is een olie absorberende drijvende ring rondom de boot om eventuele olie op te nemen. Het waterschap laat weten dat dit uit voorzorg is en dat er nog geen sprake is van lekkende olie.

Deel artikel: