Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Vacatures in de mail en op de mat: horecastudenten zijn razend populair

Horecazaken staan te springen om personeel. Sommige restaurants hebben zelfs te weinig mensen om de hele week open te kunnen. En dus proberen zaken alvast personeel te vinden bij horeca-opleidingen. "Studenten worden via social media al benaderd, terwijl ze hier nog aan het studeren zijn", vertelt Peter Ingels van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Werken en studeren tegelijk, dat kunnen de studenten hier in Amersfoort wel. Bij Leerhotel Het Klooster combineer je theorie met de praktijk, door drie dagen in de klas door te brengen en twee dagen in het restaurant of de keuken. Naast de opleiding hebben de meeste studenten ook een bijbaan in de horeca. "Ik werk ook in een pannenkoekenrestaurant in Soest", vertelt de 19-jarige Demy Gleijm. Er wordt haar van alles aangeboden aan extra vacatures, terwijl het in het restaurant al druk genoeg is.

Giorgio kan erover meepraten. Hij zit net als Demy in het tweede jaar van de opleiding manager/ondernemer horeca. "Vacatures komen in je mailbox, maar ook thuis." Of hij even ergens wil komen werken, letterlijk op de mat. "Dat vind ik toch wel heel ver gaan."

Studenten bij Leerhotel het Klooster zijn nu al populair

De 700 studenten van de Hotelschool in Amersfoort komen vroeg of laat allemaal terecht bij het Leerhotel voor de praktijklessen. In het restaurant, de receptie, keuken of house keeping. Maar wat doe je als er een mooie vacature voorbij komt en je eigenlijk meteen aan het werk kan? "Maak je school af," zegt manager van Leerhotel Het Klooster Peter Ingels. "Doe ervaring op, zowel op school als op je stage. Kies daarna pas wat je leuk vindt of ga verder studeren."

Demy en Giorgio sluiten zich daarbij aan. "Je kan veel leren in de praktijk en je kan er ook ver mee komen, maar er is echt een verschil tussen wat je leert op school en bij een bedrijf. Want bij een bedrijf leer je hoe ze het daar aan pakken, en niet hoe het op de globale manier in de hele horeca gaat."

Deel artikel: