Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan

Boerenactiegroep Farmers Defence Force gaat 17 november 'optoeren' en kondigt een hete herfst aan. De details van de actie zijn nog niet bekendgemaakt, maar er wordt al volop gereageerd dat medestanders de trekkers weer warm willen laten lopen. De actiebereidheid lijkt onder de FDF-aanhangers nog steeds groot.

De aankondiging kwam via een WhatsApp en social media. Op de eigen Facebookpagina kondigt voorman Mark van den Oever het volgende aan; "De aanvang van een hete herfst is aanstonds! Laat er geen misverstand over bestaan: we werken stikstof en het verdienmodel af voor 31-12! Het is erop of eronder voor de sector! De strijders van FDF staan hun mannetje"

Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan

Naast de actie wil Farmers Defence Force ook hun eigen kwaliteitskeurmerk Farmer Friendly onder de aandacht brengen 17 november. De boeren willen een betere positie voor Nederlands voedsel met een betere prijs voor de boer en meer waardering.

Duizenden boeren

Vanwege de coronatijd zal het niet een soort massale actie worden als eerder, op het Malieveld en de Koekamp in Den Haag, waar duizenden boeren samen kwamen. Wat de inhoud en insteek van de actie wel gaat worden, is nu nog niet bekendgemaakt.

De acties van FDF worden vaak onderling gedeeld in besloten groepen, om het 'verrassingseffect' te behouden.

Deel artikel: