Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Caroline van der Plas en boerenactiegroep Agractie vragen omgekeerde vlaggen weg te halen op 4 en 5 mei

Ook boerenactiegroep Agractie steunt de oproep van BBB-voorvrouw Caroline van der Plas uit Deventer om alle omgekeerde Nederlandse vlaggen op 4 en 5 mei weer normaal te hangen, of anders weg te halen. Met name in Overijssel wapperen langs doorgaande wegen, zoals de A1 bij Bathmen, nog hele rijen vlaggen ondersteboven van boeren die vinden dat de actie 'nog niet klaar is'.

Van der Plas doet de oproep aan de boeren die de omgekeerde vlaggenactie blijven doorvoeren op verzoek van de veteranen en nabestaanden van gesneuvelde militairen. Voor nabestaanden en veteranen is het vlaggen met de Nederlandse driekleur ondersteboven extra pijnlijk omdat de vlag veel emotionele waarde heeft, zeker op 4 en 5 mei.

Protestvlaggen

Boeren protesteren massaal met het ophangen van een omgekeerde vlag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Na de verkiezingsoverwinning van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen werden veel vlaggen alweer recht gehangen of verwijderd, maar dat is lang niet overal gebeurd. Er hangen er nog best veel protestvlaggen op agrarische percelen in het buitengebied.

'Elkaar tegemoet komen'

Recht op protesteren is ook vrijheid, vindt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas uit Deventer. "Maar je moet elkaar ook tegemoet komen."

Ze roept boeren en burgers die omgekeerde vlaggen hebben hangen, deze in ieder geval op 4 en 5 mei weer recht te hangen. "Dit doet mensen zoveel pijn en als wij zo'n noodkreet doen aan mensen in Nederland dan wil ik daar gewoon heel graag aan mee helpen of in ieder geval het verzoek te doen om die vlag op 4 en 5 mei weer rechtop te hangen. Of dat als je denkt dat gaat me te ver, het kan zijn dat mensen daar heel principieel in zijn, maar haal hem dan gewoon eventjes weg."

Deel artikel: