Dit is een nieuwsbericht van
Oost

Topman John van der Vegt na tien jaar als Officier weg bij ROC van Twente

Bij zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Twente is John van der Vegt vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. "Hier had ik niet op gerekend", was zijn reactie toen hij de onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Sander Schelberg van Hengelo en burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente.

Van der Vegt is tien jaar voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente geweest. In die periode is hij nauw betrokken geweest bij meerdere samenwerkingen tussen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstanties, vaak met landelijke uitstraling.

Studiekeuzegids

Landelijk heeft hij ROC van Twente op de kaart gezet door drie keer als 'Beste grote ROC' genoemd te worden in de Studiekeuzegids, maar ook door zijn bestuurdersrol in de MBO Raad. Tevens was hij afgevaardigd in het bestuur van WorldSkills Netherlands waarmee hij het belang van het opleiden in vakmanschap onderstreepte.

John van der Vegt wordt toegesproken door burgemeester Sander Schelberg van Hengelo.

ROC van Twente omschrijft hem als een boegbeeld voor het mbo in Twente met een groot hart voor de student en de medewerkers. Tegelijkertijd heeft hij ook zijn eigen netwerk ingezet voor Twente. Ook buiten het onderwijs om heeft hij als bestuurder belangrijke bijdragen geleverd aan bijvoorbeeld het project FC Twente Scoren in de Wijk.

Deel artikel: