Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

D66-strateeg Daan Bonenkamp (38) wordt nieuwe hoofdredacteur Tubantia

Daan Bonenkamp (38) uit Hengelo wordt de nieuwe hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. Bonenkamp is nu nog Hoofd Voorlichting van D66 in de Tweede Kamer. Hij begint op 1 januari 2023 als opvolger van Martha Riemsma, schrijft de krant op haar website.

Bonenkamp begon in 2009 als persvoorlichter bij D66. In de periode 2010-2017 was hij woordvoerder en speechschrijver van Alexander Pechtold. "Hij is de onzichtbare Twentse invloed achter een van Nederlands belangrijkste politieke kopstukken (Pechtold, red.)", schreef Tubantia in 2017 over hem.

Campagne rondom Kaag

Bonenkamp werkte in 2019 een half jaar voor landelijk dagblad De Telegraaf, maar ging in de zomer van dat jaar terug naar D66. Daar geeft hij leiding aan woordvoerders en online-medewerkers, een team van twaalf mensen dat Kamerleden en bewindspersonen adviseert. Bonenkamp had een belangrijke rol in de campagne rondom lijsttrekker Sigrid Kaag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar.

"Ik ben een kind van de streek en heb altijd een sterke band gehouden met Twente", zegt Bonenkamp in de krant. "Deze stap voelt daarom ook als thuiskomen. [...] Thuis bij mijn ouders viel De Twentsche Courant Tubantia iedere dag op de mat. Mijn opa was tientallen jaren columnist. De krant was mijn eerste aanraking met de journalistiek."

Deel artikel: