Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Keolis krijgt 600.000 euro boete voor probleembussen

Busmaatschappij Keolis krijgt een boete van bijna zes ton, omdat de problemen met de elektrische bussen nog steeds niet opgelost zijn. Het geduld van de provincies is op en dus wordt de boete opgelegd.

Keolis kampt al langer met problemen in de bussen. Begin dit jaar kreeg het bedrijf de opdracht om die problemen op te lossen. Vorige maand werd al duidelijk dat de reparatie totaal niet volgens planning liep en de afgelopen maand is het ook niet gelukt om alle bussen te repareren.

Chauffeurs de dupe

Het bedrijf krijgt een boete van 5.000 euro per bus die niet door de keuring is gekomen. Dat zijn er in totaal 119, een totaalbedrag van 595.000 euro. Het gaat om problemen in de chauffeurscabine en de klimaatbeheersing in de bus. Ook bij 123 andere bussen waren problemen, maar die bleken makkelijker op te lossen.

De gebreken in de bussen raken volgens de provincie vooral de chauffeurs. Met een cabine-ergonomie en klimaatbeheersing van de chauffeurscabine die niet voldoen, kunnen zij minder comfortabel hun werk uitvoeren. Uit onderzoek blijkt dat de reizigers de bussen in de afgelopen drie jaar meer zijn gaan waarderen.

Het vervoersbedrijf heeft inmiddels laten weten de boete wordt geaccepteerd en betaald zal worden.

Deel artikel: