Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Boeren protesteren tegen stikstofbeleid op viaduct A35

  • Ginopress
  • Ginopress

Boeren zijn vanmorgen naar het viaduct over de A35 aan de Kwinkelerweg tussen Hengelo en Enschede gegaan om te protesteren tegen het nieuwe stikstofbeleid.

De boeren kwamen met enkele trekkers naar het viaduct om de aandacht van automobilisten te vragen. Ze hingen vlaggen en spandoeken aan de reling. Op een van de spandoeken staat de tekst "Ik steun de boeren, jij ook?" Een aantal passerende weggebruikers op de snelweg reageren daarop door te toeteren naar de boeren op het viaduct.

Boerenprotest op viaduct over A35

Landelijke actiedag

De deelnemende boeren zeggen dat dit de start is en dat de acties de komende dagen mogelijk worden uitgebreid. Boerenactiegroep Agractie heeft na de bekendmaking van de nieuwe stikstofmaatregelen afgelopen vrijdag alle boeren in Nederland opgeroepen om op woensdag 22 juni in Den Haag te demonstreren tegen het volgens hen "volstrekt onacceptabele" stikstofbeleid.

News United / Dennis Bakker
Boeren voeren actie op viaduct A35

Afgelopen weekend trok een groep boeren naar het huis van minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof. Onder hen zaten ook boeren uit Overijssel. De actie oogstte veel kritiek.

Deel artikel: