Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Wolf laat zich mooi op camera vangen in Almelo

De hond sloeg aan, dat was voor Gideon Voskamp uit Almelo reden om eens te kijken wat er aan de hand was. Wat hij zag verraste hem. Er liep een wolf vlakbij zijn huis. Het dier stak voor zijn ogen de Doorbraak over. Voskamp twijfelde geen moment en greep naar zijn telefoon om te filmen. Wolvenkenner Glenn Lelieveld twijfelt geen seconde als hij de beelden ziet. "Dat is een wolf."

Wolf in Almelo gezien

"Ik heb veel glas in mijn huis, dus ik kan het goed zien", aldus de Almeloër. Hij heeft bovendien een vaste hand. Normaal gesproken trillen die video's nogal. Mensen die zo opgewonden zijn over wat ze zien dat ze de telefoon waarmee ze filmen amper stil kunnen houden.

Snel uit de voeten

Daar had Voskamp dus geen last van. Op de beelden die hij heeft gemaakt is te zien hoe een op een wolf lijkend dier uit het water komt, een stuk grasland oversteekt en vervolgens weer het water induikt. Even lijkt het dier nog verrast te worden door de diepte van het water, maar uiteindelijk vindt de wolf de bodem onder zijn poten, waarna hij een paar meter verder opnieuw uit het water klimt en snel verder rent.

"Hij rende snel", zag ook Voskamp, die niet verwacht dat het dier zich in de omgeving van Almelo zal vestigen. "Het is hier te klein en het zit te dicht op de bebouwing."

Engbertsdijksvenen

Een bijzonder ervaring was het dan weer wel voor Voskamp. Dat gold ook voor fotograaf Ton Blom die donderdag al een wolf voor zijn camera kreeg in Engbertsdijksvenen, in de omgeving van Kloosterhaar. Het levert spectaculaire beelden op. Te zien is hoe het in het shot met de wolf een ree wegspringt. Het roofdier lijkt zich er niet voor te interesseren.

Of het om dezelfde wolf gaat, kan Lelieveld overigens niet zeggen. Dat het mooie beelden oplevert blijkt wel uit de Facebookpost van Blom.

Deel artikel: