Dit is een nieuwsbericht van
L1 Nieuws
Aangepast

Limburg Biënnale voor het eerst ook in Odapark Venray

Samen met Odapark Venray organiseert Marres Maastricht de derde editie van de Limburg Biënnale. Het is voor het eerst dat de groepstentoonstellingen op twee verschillende locaties te zien zijn. "Het zou mooi zijn als we volgend jaar ook een plek in Midden-Limburg hebben."

De aanmelding voor de Limburg Biënnale moet nog beginnen maar de ervaring leert dat het vinden van voldoende expositieruimte een grote uitdaging is. Bij de vorige editie werden 1600 werken getoond van 600 makers in het museum voor hedendaagse kunst Marres in Maastricht. "Je wilt het liefst zoveel mogelijk exposeren en daarom zijn we blij dat Odapark in Venray dit jaar meedoet", vertelt Rosa van der Flier van Marres Maastricht.

Stimulans

Ook kunstenaars buiten Limburg kunnen zich melden vanaf 19 februari bij de organisatie. De 19-koppige jury staat open voor iedere denkbare discipline. Beeld, video, audio en performance. "We willen de wereld naar Limburg halen." Volgens Rosa van der Flier kan de biënnale een stimulans zijn voor makers. "Het zijn niet alleen professionele kunstenaars die zich melden, maar ook amateurs die wij nog niet op de radar hebben en daarom is het interessant."

Helse klus

Iedere kunstenaar mag zich met maximaal drie (gefotografeerde) werken inschrijven. De jury bestaat uit professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Beeldend kunstenaars Sanne Vaassen en Han van de Wetering uit Maastricht zijn de enige twee Limburgse juryleden. "De jury wacht een helse klus. Ze mogen alle inschrijvingen beoordelen. Ik hoop dat ze werken kiezen waar ze zelf verliefd op worden", aldus Rosa van der Flier.

Inpakken

Marres en Odapark gaan na de inschrijfperiode video's posten om de potentiële kandidaten te begeleiden. "Het klink eenvoudig maar we laten zien hoe je een werk goed moet verpakken om het op te sturen. Dat is niet alleen belangrijk voor de maker maar natuurlijk ook voor ons als museum."

Deel artikel: